Πως αλλάζουμε τις διαστάσεις μιας εικόνας (crop – resize)

Κυριακή Blog, Misc
Πως αλλάζουμε τις διαστάσεις μιας εικόνας (crop – resize)

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνας για να κάνουμε crop σε μια εικόνα (πχ. Photoshop). Μια γρήγορη και δωρεάν λύση είναι το Photo Editor Online, ένα online εργαλείο επεξεργασίας εικόνων.

Αφού επισκεφτούμε την παραπάνω σελίδα, κάνουμε κλικ στην επιλογή «Open Image from computer» και επιλέγουμε το αρχείο της εικόνας που θέλουμε να επεξεργαστούμε απο τον υπολογιστή μας.

Step 1 - Image Resize

Οι αρχικές διαστάσεις της εικόνας που επιλέξαμε στο παράδειγμα αυτό είναι 2560×1600 px.

Step 2 - Image Resize

Θα επιχειρήσουμε να μετατρέψουμε τις διαστάσεις στης εικόνας σε 600x300px. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει αρχικά να επιλέξουμε το εργαλείο «Crop Tool» Crop Tool  από την εργαλειοθήκη που υπάρχει στο αριστερό μέρος της οθόνης.

Στη συνέχεια επιλέγουμε την τιμή «Output size» στο πεδίο «Constraint» (πάνω μέρος της οθόνης) και πληκτρολογούμε τις διαστάσεις στις οποίες θέλουμε να μετατρέψουμε την εικόνα, δηλ Width = 600 και Height = 300.

Σύρουμε το δείκτη του ποντικιού πάνω στην εικόνα, κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο. Παρατηρούμε ότι το παραλληλόγραμμο που σχηματίζουμε έχει συγκεκριμένες σταθερές αναλογίες, σύμφωνες με τις διαστάσεις που δώσαμε στο προηγούμενο βήμα. Η περιοχή που περικλείει το παραλληλόγραμμο θα αποτελεί την νέα μας εικόνα Αφού δημιουργήσουμε την περιοχή αυτή, μπορούμε να την μετακινήσουμε, να τις αλλάξουμε μέγεθος ή ακόμη και να την αναιρέσουμε (πλήκτρο Esc).

Step 3 - Image Resize

Step 4 - Image Resize

Όταν καταλήξουμε στην τελική θέση της περιοχής, πατάμε το πλήκτρο Enter και η εικόνα κόβεται και μετασχηματίζεται στις διαστάσεις που ζητήσαμε.

Step 5 - Image Resize

Το μόνο που απομένει είναι να αποθηκεύσουμε τη νέα εικόνα στον υπολογιστή μας. Απο το μενού που βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης επιλέγουμε File > Save. Στο νέο παράθυρο που ανοίγει θα πρέπει να επιλέξουμε τον τύπο του αρχείου εικόνας. Η συνηθέστερες επιλογές για εικόνες που χρησιμοποιούνται σε sites είναι Format: JPEG και Quality: 80.

Μπορούμε επίσης να δώσουμε ένα κατάλληλο όνομα στην εικόνα στο πεδίο Name. Το όνομα αυτό θα πρέπει πάντοτε να αποτελείται από λατινικούς χαρακτήρες και να μην περιέχει κενά.

Κάνουμε κλικ στο κουμπί OK, και επιλέγουμε το που θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή μας.

Σχολιάστε