SEO Case Study: IvySpace London

The Client

Η εταιρία Ivyspace, με έδρα στο Λονδίνο, παρέχει υπηρεσίες προμήθειας και τοποθέτησης πολυτελών μαρμάρων και πλακιδίων. Επιλέγοντας προσεκτικά τις πρώτες ύλες, η εταιρία προσφέρει λύσεις για επένδυση επιφανειών ιδιωτικών χώρων και επιχειρήσεων, πετυχαίνοντας πάντα ένα πολυτελές αποτέλεσμα. Διακρίνεται για τη μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την ταχύτητα και την ποιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών.

 

The Challenge

Το website ivyspace.co.uk είχε κατασκευαστεί από εμάς σε WordPress. Όταν αναλάβαμε το Digital Advertising της εταιρίας, διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν κρυμμένες ευκαιρίες και στα οργανικά αποτελέσματα. Επιπλέον, λόγω του πολύ υψηλού ανταγωνισμού, οι διαφημίσεις με Google Ads είχαν πολύ υψηλά κόστη/click. Αυτό σήμαινε, πως σε αυτόν τον κλάδο, το πιθανό όφελος από μια βελτίωση των οργανικών αποτελεσμάτων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αφού θα εξοικονομούσε χρήματα από τα Google Ads.

Η εταιρία IvySpace μας εμπιστεύθηκε τη βελτιστοποίηση του site της, ώστε να μπορέσει να επικοινωνήσει στο χρήστη με τον βέλτιστο τρόπο το περιεχόμενο του website της. Στόχος ήταν να αυξηθεί η οργανική επισκεψιμότητα στις σελίδες των προϊόντων.  Τέλος, ο πιο σημαντικός στόχος που τέθηκε ήταν να εμφανίζεται η εταιρία στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων, κοντά στους βασικούς της ανταγωνιστές.

Για όσους γνωρίζουν την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, ο ανταγωνισμός στον συγκεκριμένο κλάδο είναι πολύ μεγάλος, όπου αρκετοί παλιοί και ισχυροί ανταγωνιστές με αναγνωρίσιμα brand names παίρνουν τη μερίδα του λέοντος στα οργανικά αποτελέσματα.

 

The Solution

Βήμα 1

Δόθηκε μεγάλη προσοχή στο ίδιο το site, ώστε να γίνουν όλες οι απαραίτητες βελτιστοποιήσεις και ο τεχνικός έλεγχος, που θα επιτρέψουν να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών και να τους προσφέρει μια user-friendly εμπειρία. Ο τεχνικός έλεγχος περιλάμβανε την εξέταση τόσο του περιεχομένου όσο και της τεχνικής απόδοσης του ιστοτόπου.

Βήμα 2

Έγινε η κατάλληλη αναζήτηση, ώστε να βρεθούν τα καλύτερα keywords, φράσεις ή λέξεις κλειδιά για το website της Ivyspace. Αφού αποκτήθηκε μια καλύτερη κατανόηση των σημαντικότερων keywords, επιλέχθηκαν τα καταλληλότερα, δηλαδή αυτά που είχαν υψηλό Search volume και αποδοτικό Search intent. Επιπλέον, Τα άρθρα του site ομαδοποιήθηκαν και απέκτησαν όλα τα απαραίτητα meta data, για να γίνουν ορατά από τη Google και να αυξήσουν το Click-Through-Rate τους.

Βήμα 3

Αναλάβαμε να βελτιστοποιήσουμε το on-page SEO, το οποίο εστίασε κατά κύριο λόγο στους τίτλους (Page titles), αλλά και στα Headers. Επίσης βελτιστοποιήσαμε το περιεχόμενο της σελίδας, ώστε να παρουσιάζεται ξεκάθαρο και σαφές, ανάλογα με την αναζήτηση του χρήστη. Στις on-page SEO ενέργειες συμπεριλήφθηκε, επίσης, και η ανανέωση των metadata στις σελίδες των προϊόντων και η ολοκληρωμένη σύνδεση μεταξύ των σελίδων μέσω συναφούς Internal linking. Με αυτή τη διαδικασία δόθηκαν περισσότερες δυνατότητες για υψηλά οργανικά rankings στη Google.

Ο ρόλος του Pinterest στο SEO

Αφού είδαμε τα πρώτα αποτελέσματα προτείναμε στην IvySpace να πλαισιώσουμε της στρατηγική SEO μαζί με την διαχείριση του Pinterest, με στόχο την ενίσχυση του brand και του authority του site. Το Pinterest eίναι μια μηχανή αναζήτησης με τον δικό της αλγόριθμο και εκεί μπορούν επίσης να εφαρμοστούν τεχνικές SEO. Όπως και σε άλλες μηχανές αναζήτησης, το SEO στο Pinterest περιλαμβάνει στρατηγικές που βελτιώνουν την κατάταξη και, τελικά, αυξάνουν την ορατότητα και την επισκεψιμότητα ενός website. Έτσι, σε συνδυασμό με τις παραπάνω ενέργειες λειτούργησε και η off-page στρατηγική στο SEO της IvySpace.

 

The Results

Τα συνολικά αποτελέσματα του Search Engine Optimization για την IvySpace παρουσιάζονται παρακάτω.

Συνολικά σε αριθμούς καταφέραμε:

• Περισσότεροι από 3.500 νέοι χρήστες επισκέφθηκαν την σελίδα της IvySpace μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων της Google (χωρίς διαφήμιση-χωρίς branded searches).

• Περισσότεροι από 100 χρήστες έστειλαν μήνυμα για παραγγελία μέσω του website της IvySpace.

Επιπλέον, καταφέραμε υψηλή κατάταξη των προϊόντων στα οργανικά αποτελέσματα εικόνων, κάτι που έφερε τους περισσότερους υποψήφιους πελάτες. Για παράδειγμα, πληκτρολογώντας τα δημοφιλέστερα keywords για την IvySpace όπως “black gold marble tiles” και “green marble tiles London” στην μηχανή αναζήτησης της Google, τα προϊόντα της εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις.

 

The Bottom Line

Είναι φανερό μέσω αυτού του case study πόσο αναγκαίο για την εξέλιξη κάθε επιχείρησης είναι το SEO. Παρόλες τις δυσκολίες και τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την τρέχουσα πανδημία, η IvySpace κατάφερε να βελτιώσει την εμφάνιση στα αποτελέσματα αναζήτησης και να συναγωνιστεί μεγάλα brands. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, εάν δεν είχε γίνει η αρχική ανάλυση ώστε να εντοπίσουμε τα κενά, που εκμεταλλευτήκαμε στη συνέχεια.

To SEO χρησιμοποιείται όχι μόνο για αύξηση κίνησης, αλλά και για αύξηση Brand awareness. Σε περιπτώσεις σαν της IvySpace, ακόμα και μια μικρή επένδυση στο SEO μπορεί να γλυτώσει την επιχείρηση από μεγάλα κόστη διαφήμισης. Ωστόσο, αξίζει τον κόπο μόνο εάν υπάρχει η σωστή στρατηγική και συνεργασία με έναν συνεργάτη που ξέρει πώς να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να αποκτηθούν τα ανάλογα αποτελέσματα και να υπάρξει υψηλό ROI.

 

 

espa-el
espa-el
espa-el
espa-el