Λίστα Magento eShops στην Ελλάδα

Όποιος ενδιαφέρεται για κατασκευή eshop για πρώτη φορά και ακούσει τους όρους Magento, WooCommerce, Shopify κ.α. συνήθως ζητά να δει την πλατφόρμα στην πράξη ώστε να κρίνει. Η δική μας τεχνογνωσία στο Magento μας έδωσε την ευκαιρία να σχεδιάσουμε πάνω από 100 eshop σε -σχεδόν- κάθε κλάδο.

Ετοιμάσαμε λοιπόν μια λίστα με κάποια από τα ελληνικά eShop που έχουν κατασκευαστεί σε Magento Commerce ή Magento Open Source, παραθέτοντας ταυτόχρονα και παγκόσμια brands σε κάθε κλάδο που επέλεξαν το Magento για την ανάπτυξή τους.

 

ONLINE ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ

Το Magento είναι πολύ διαδεδομένη πλατφόρμα σε μερικά από τα μεγαλύτερα online φαρμακεία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα επίσης είναι η λύση που προτιμούν όσοι έχουν δοκιμάσει άλλες πλατφόρμες στο ξεκίνημά τους και θέλουν πλέον μια πιο στιβαρή και αξιόπιστη λύση.

Δικά μας project:

Η αποδοτική χρήση του Magento σε φαρμακεία δείχνει ότι είναι πλατφόρμα υψηλών απαιτήσεων και marketing friendly. Επιπλέον, λόγω των μεγάλων δυνατοτήτων που έχει για custom λειτουργίες, είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για την επόμενη ημέρα των online φαρμακείων που θα μπορούν να πωλούν και φάρμακα ηλεκτρονικά.

 

BEAUTY

Η Pierre Fabre, το τρίτο μεγαλύτερο φαρμακευτικό εργαστήριο στη Γαλλία, χρησιμοποίησε τις λύσεις του Magento για όλα τα brands της και είδε 20% αύξηση πωλήσεων. Σύμφωνα με τα λόγια των στελεχών της εταιρίας «η επένδυση πραγματικά απέδωσε».

Η Sigma Beauty, εταιρεία με πάνω από 170 καταστήματα, επέλεξε το Magento με βασικό κριτήριο το ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα δίνει μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη.

Δικά μας project στην Ελλάδα:

 

FASHION

Παγκοσμίως, το Magento χρησιμοποιείται στον ανταγωνιστικό κλάδο της μόδας, κάτι που δείχνει ότι δεν προσφέρει μόνο λειτουργικότητα αλλά έχει και υψηλές δυνατότητες για high end design με personalization για υψηλά conversion rates. Το χρησιμοποιεί η Paul Smith καθώς και η Spanx, ηγετικό brand στα κολάν, που το χρησιμοποιεί με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

Η Marie Claire Boutique, με 300+ καταστήματα στον Καναδά, επέλεξε Magento για να βγει πρώτη φορά online ενώ η Helly Hansen, το παγκόσμιο brand στον κλάδο του outdoor apparel, έχτισε μια Omnichannel παρουσία με τις λύσεις Magento.

Η Solar, μια πολωνική εταιρεία στον κλάδο της μόδας με διεθνείς πωλήσεις, επέλεξε το Magento2 και είδε 30% αύξηση πωλήσεων.

Δείτε μερικά από τα fashion eshops στην Ελλάδα που φέρουν την υπογραφή μας:

 

ΚΟΣΜΗΜΑ

Δικά μας project:

Παγκόσμια Brands Κοσμημάτων που χρησιμοποιούν Magento: Tous, Boodles.

 

AUTOMOTIVE

Μαντέψτε ποια είναι η πλατφόρμα που χρησιμοποιούν η Jaguar- LandRover, η Ford και η SEAT !

Το Magento είναι μια πολύ στιβαρή λύση που ανταμείβει όποιον επενδύει σε αυτό.

Η Ford το επέλεξε για το παγκόσμιο eshop της με αξεσουάρ αυτοκινήτου. Η LandRover έχει χτίσει το παγκόσμιο website της σε Magento2, ενώ η SEAT Germany σχεδίασε το νέο της store σε Magento2.

Τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων είναι ένας κλάδος ανταγωνιστικός με υπέρμετρες απαιτήσεις στο online περιβάλλον, καθώς για να βρει ο χρήστης το ανταλλακτικό που αναζητά πρέπει να λειτουργήσουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα (μάρκα, μοντέλο, κινητήρας, χρονολογία) και να επικοινωνήσει το eshop με τη βάση δεδομένων Tec Doc όπου υπάρχουν όλα τα ανταλλακτικά αλλά και με το ERP της εταιρίας για να ενημερωθεί η διαθεσιμότητα και  η τιμή. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε προσφέρει προηγμένες λύσεις διασύνδεσης όχι μόνο με ERP αλλά και με το εξειδικευμένο πρόγραμμα Tec Doc.

Δικά μας project:

 

ΣΠΙΤΙ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόσφατα η εταιρία Tom Dixon, ένας από τους πιο επιτυχημένους βρετανούς σχεδιαστές φωτιστικών και επίπλων, επέλεξε το Magento Commerce και είδε 30% αύξηση πωλήσεων, μείωση bounce rate κατά 18,8% και αύξηση της διάρκειας παραμονής στης σελίδας κατά 7%..

 

B2B ESHOPS – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι δυνατότητες που δίνει το Magento για διασύνδεση με υποκαταστήματα και όχι μόνο, είναι άπειρες. Δεν είναι τυχαίο το ότι επιλέχθηκε από την QSL for Burger King®, την εταιρία που διαχειρίζεται τα logistics 1200 καταστημάτων Burger King, Pizza Hut, Starbucks κ.α.

Αντίστοιχα, σε Magento κατασκευάστηκε το νέο portal της Nestle NCare B2B2C Portal.

Δικά μας project:

ΒΙΒΛΙΑ – GADGETS – ΑΛΛΑ

Το παγκόσμιο brand παιδικών ειδών Munchin χρησιμοποίησε τις λύσεις του Magento Commerce για να δημιουργήσει μια εύκολη, απρόσκοπτη mobile εμπειρία για τους γονείς που είναι συνεχώς on the go. Σε σχέση με την προηγούμενη πλατφόρμα, είδαν αύξηση 46% στο conversion rate και τριπλάσιο growth.

Magento Commerce ήταν η πλατφόρμα που επέλεξε η Canon για το νέο της eshop στην Αυστραλία με αποτέλεσμα την αύξηση του Average Order Value κατά 61%. Θέλετε περισσότερα;

Η HP Asia-Pacific επέλεξε Magento για να ανεβάσει 5 καταστήματα online και να μπορεί να ανταποκρίνεται με διαφορετικά touchpoints για τα πολυάριθμα customer segments που έχει (ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις κ.α.)

Δικά μας project:

 

 

ΦΑΓΗΤΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

 

Για να έφτασες ως εδώ, ίσως δεν είδες τον δικό σου κλάδο ανάμεσα στους παραπάνω ή δεν έχεις ακόμα πειστεί με ποιο τρόπο το να κατασκευάσεις το νέο σου eShop στην πλατφόρμα του Magento μπορεί να βοηθήσει τη δική σου επιχείρηση. Κλείσε μια τηλεφωνική συνάντηση για να σε ενημερώσουμε.

 

Δες επίσης γιατί το Magento υποστηρίζει το Search Engine Optimization

 

Πηγές παγκόσμιων case studies: Magento.com & mageworx.com

espa-el
espa-el
espa-el
espa-el