5 λόγοι για να αναβαθμίσετε σε GA4 τώρα ή ρισκάρετε να χάσετε τα πολύτιμα δεδομένα σας

Αναβάθμισε σε GA4

Η Google ανακοίνωσε ότι το Google Analytics 4 (GA4) θα αντικαταστήσει το Universal Analytics (UA) τον Ιούλιο του 2023. Όλες οι συνήθεις ιδιότητες του Universal Analytics θα πάψουν να λειτουργούν την 1η Ιουλίου 2023.

Η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη πότε οι υπάρχουσες ιδιότητες του Universal Analytics θα σταματήσουν να είναι διαθέσιμες, αλλά σύντομα δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις αναφορές και τα δεδομένα σας στο UA.

Η ArtAbout συμβουλεύει όλους τους συνεργάτες-πελάτες της να εφαρμόσουν το GA4 άμεσα. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να αναβαθμίσετε στο GA4 σήμερα ώστε να αποφύγετε την απώλεια πολύτιμων δεδομένων.

1. Δεν θα έχετε πρόσβαση σε προηγούμενα δεδομένα

Το GA4 θα ξεκινήσει να συλλέγει δεδομένα μόνο από τη στιγμή της δημιουργίας τους. Δεν υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής των υπαρχόντων δεδομένων από το Universal Analytics (UA). Έτσι, για να έχετε περισσότερα δεδομένα στη διάθεσή σας, σας συνιστούμε να εφαρμόσετε το GA4 άμεσα, ειδικά αν έχετε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Google θα σταματήσει να επεξεργάζεται τα δεδομένα του UA τον Ιούλιο του 2023. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα το GA4, αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να συγκρίνετε τα δεδομένα σας από προηγούμενα έτη στο GA4.

Τα τμήματα μάρκετινγκ βασίζονται σε αυτά τα δεδομένα για τη μέτρηση των επιδόσεων και την ενημέρωση της στρατηγικής. Η αναμονή της αναβάθμισης σε GA4 θα μπορούσε να αναγκάσει τους marketing managers να χρησιμοποιούν δεδομένα που δεν είναι αξιόπιστα.

2. Η εγκατάσταση και η διαμόρφωση απαιτεί χρόνο

Η εγκατάσταση και η διαμόρφωση μπορεί να είναι πολύ απαιτητική. Η πλατφόρμα του ιστότοπού σας ή η πύλη πληρωμών που χρησιμοποιείτε μπορεί να απαιτεί πρόσθετες ρυθμίσεις και σενάρια προκειμένου να είστε σε θέση να στείλετε τα δεδομένα σας στο GA4.

Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε έναν έλεγχο των υφιστάμενων UA ιδιοτήτων σας για να καθορίσετε ποια δεδομένα, Events και Conversions πρέπει να αποσταλούν στο GA4. Αυτό μπορεί να απαιτήσει μια νέα στρατηγική για την ονομασία των Events και των Conversions στο GA4, καθώς τα δεδομένα επεξεργάζονται και επισημαίνονται διαφορετικά απ΄ ότι στο UA.

Θα χρειαστείτε επίσης χρόνο για να αξιολογήσετε και να συγκρίνετε τα δεδομένα του GA4 με του UA για να είστε σίγουροι πως είναι σωστά. Η επεξεργασία των δεδομένων στο GA4 είναι πολύ πιο αργή από εκείνη του UA. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιμένετε ένα ολόκληρο 24ωρο για να ελέγξετε αν τα δεδομένα που συλλέγονται είναι σωστά. Θα χρειαστεί αρκετή υπομονή για να αξιολογήσετε και να τροποποιήσετε τα δεδομένα που εισέρχονται για να διασφαλίσετε ότι καταγράφονται σωστά.

Επιπλέον, αυτό θα σας δώσει χρόνο για να εξοικειωθείτε με το Google Tag Manager (GTM). Αν και δεν είναι απαραίτητο, θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμόσετε ετικέτες και να προσθέσετε συμβάντα με το GTM.

Συνολικά, θα έχετε μια πολύ καλύτερη εμπειρία με το GA4 αν είστε άνετοι με το Google Tag Manager.

3. Το GA4 έχει διαφορετικές μετρήσεις και αναφορές απ’ ότι το UA

Το Google Analytics 4 (GA4) είναι ένα νέο είδος υπηρεσίας με διαφορετικές αναφορές και μετρήσεις από αυτές που είχατε συνηθίσει να βλέπετε στο UA. Χρειάζεται να περάσει μία περίοδος προσαρμογής και εκμάθησης με το GA4 που απαιτεί από τους χρήστες να αφιερώσουν σημαντικό χρόνο στις αναφορές.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι το GA4 χρησιμοποιεί ένα μοντέλο που βασίζεται σε “events” για την ερμηνεία των δεδομένων των χρηστών, το οποίο είναι διαφορετικό από το μοντέλο που βασίζεται στις συνεδρίες (session) του UA.

Η παράλληλη εκτέλεση των UA και GA4 σας επιτρέπει να γνωρίσετε τις διαφορές τους και να ανακαλύψετε τυχόν αποκλίσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ των βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs).

4. Το GA4 είναι κατασκευασμένο γύρω από την προστασία των δεδομένων

Το απόρρητο των δεδομένων ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Google δημιούργησε το GA4 και για τους οποίους η Google είναι τόσο επιθετική με την υιοθέτησή του. Οι νόμοι περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής καθίστανται ύψιστη προτεραιότητα.

Το UA χτίστηκε σε ένα μοντέλο που δεν υποστηρίζει την παρακολούθηση χωρίς cookies. Το μοντέλο UA αφήνει κενά δεδομένων που μεταφράζονται ως ελλιπής αναφορές στο Analytics, καθιστώντας τα δεδομένα αναξιόπιστα. Τα αναξιόπιστα δεδομένα οδηγούν μόνο σε κακές αποφάσεις τόσο του τμήματος μάρκετινγκ όσο και των επιχειρήσεων.

Η πλατφόρμα της GA4 χτίστηκε για να είναι ευέλικτη με δυνατότητες παρακολούθησης γύρω από τους νόμους περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Επιπλέον, η GA4 χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και machine learning για να συμπληρώσει τα κενά των δεδομένων που λείπουν, ώστε να μας βοηθήσει να λαμβάνουμε πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις.

5. Λάβετε αποφάσεις με βάση τα δεδομένα

Το μοντέλο του GA4 που βασίζεται σε συμβάντα (eventbased), το μοντέλο απόδοσης με βάση τα δεδομένα (data-driven) και οι δυνατότητες παρακολούθησης μεταξύ συσκευών (cross-device tracking), θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε τον πλήρη αντίκτυπο των προσπαθειών που κάνετε στο μάρκετινγκ για όλη την πορεία του πελάτη.

Οι διευρυμένες ενσωματώσεις του GA4 με άλλα εργαλεία της Google, όπως το Google Ads, θα σας διευκολύνουν στη βελτιστοποίηση των εκστρατειών μάρκετινγκ.

Οι αναφορές του GA4 είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες, για να μπορείτε να δημιουργείτε αναφορές που περιλαμβάνουν δεδομένα σημαντικά για την επιχείρησή σας. Αφού μάθετε τι νέο είναι διαθέσιμο και αποκτήσετε μεγαλύτερη εξοικείωση με το GA4, θα είστε σε θέση να τροποποιήσετε τις αναφορές για να λαμβάνετε καλύτερες επιχειρηματικές αποφάσεις. Οι προσαρμοσμένες αναφορές θα είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησής σας.

Αναβάθμιση στο GA4

Συνιστούμε στους πελάτες μας να εφαρμόσουν το Google Analytics 4 άμεσα για παράλληλη λειτουργία με το Universal Analytics, ειδικά αν θέλουν να έχουν πρόσβαση σε προηγούμενα δεδομένα. Θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι τα δεδομένα σας έχουν μεταφερθεί σωστά, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια δεδομένων όταν το GA4 αντικαταστήσει το Universal Analytics.

Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή και μήνες μέχρι το GA4 να ξεκινήσει να δουλεύει σωστά, οπότε δεν θέλετε να περιμένετε μέχρι τον Ιούλιο για να γίνει η μετάβαση.

Η ArtAbout μπορεί να εγκαταστήσει και να ρυθμίσει το GA4 για λογαριασμό σας. Μπορούμε επίσης να επανεξετάσουμε την παρακολούθηση εσόδων και συμβάντων και να ελέγξουμε τις ρυθμίσεις του GA4, εάν το έχετε ήδη εγκαταστήσει.

Αν δεν είστε υφιστάμενος πελάτης μας, Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την αναβάθμιση σε GA4 αλλά και για να σας ενημερώσουμε για όλες τις υπηρεσίες ψηφιακού μάρκετινγκ που διαθέτουμε.

espa-el
espa-el
espa-el
espa-el